Hur ska vandringskängor sitta?

Vandringskängor ska sitta stadigt, men inte så tätt att du inte kan böja dig framåt. Bra skor är den viktigaste utrustningen för dig som ska ut och vandra, så ta inte vilka bekväma dojjor som helst. Prova ett par olika modeller och varianter så ser du vilka som passar dig bäst. Haglöfs är ett populärt märke för vandringskängor.

Hur ska vandringsbyxor sitta?

Vandringsbyxor ska sitta så pass bra att de inte glider ner på rumpan, men ska samtidigt kännas följsamma och inte för tajta. Se också till så att ingenting på insidan av byxorna kan skava dig. Det viktigaste är att du känner dig bekväm och rörlig i byxorna så att du kan klättra när det behövs, men inte heller oroa dig för att de åker av. På XXL finns ett bra urval av olika vandringsbyxor.

Hur stor vandringsryggsäck ska jag ha?

Hur stor vandringsryggsäck du ska ha beror på vilka saker du har tänkt att ta med dig, hur stark du är och hur länge du ska vandra. Eftersom Sunnes vandringsleder kan klaras av på en dag kan 15 till 30 liter räcka gott och väl.

Hur ska jag packa vandringsryggsäcken?

Du ska packa din vandringsryggsäck så att de tyngsta föremålen ligger närmast din rygg och högt upp i din ryggsäck. Det är också smart att lägga de saker du kommer att behöva ofta långt upp så att du slipper backa ur hela ryggsäcken så fort du behöver saken. Sakerna som du inte behöver lika ofta kan packas längre ner. Fjällräven är ett märke som gör klassiska vandringsryggsäckar.

Hur lång tid tar det att vandra?

Hur lång tid det tar att vandra beror på många olika faktorer. Sunnes vandringsleder är olika branta och har olika typer av terräng. Man brukar säga att fjällvandring går på tre kilometer i timmen, så man kan anta att de flesta typer av naturvandring går i liknande tempo.